Uređenje centra Zlatibora (VIDEO)

ZLATIBOR – Opština Čajetina koristi vanrednu situaciju, da dok ne rade ugostiteljski objekti i nema turista, uredi centar Zlatibora, a za radove je izvojeno milion evra, izjavio je za ZooMUE predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Rekonstruisaće se Kraljev trg i urediti prilaz trgu od teniskih terena, pa će nova promenada biti od teniskih terena, preko trga do hotela Tornik. Biće izmešten kišni kolektor od Slapišta do bivše lokacije autobuske stanice gde će biti izgrađen novi tržni centar. Izmeštaju se privremeni objekti uličnih prodavaca koji će svoje suvenire premestiti u zidane na trasi ka hotelu Tornik.

„Koristimo ovo vanredno stanje da uradimo sve radove dok ne rade ugostiteljski objekti, jer ovako oni nemaju problema sa izvođenjem radova, bukom ili manjim brojem gostiju koji ne bi mogli tu da sede dok traju radovi. Ne stojimo, pripremamo se za narednu turističku sezonu“, naveo je Stamatović i dodao da očekuje da uređenje bude završeno u narednih mesec i po dana.

Stamatović je rekao da se u opštini Čajetina radi i sanacija udarnih rupa, asfaltiraju se putevi po selima, izvode se radovi na pretovarnoj stanici za Reciklažno dvorište, izmešta se saobraćajnica od hotela Tornik do ulaza na Zlatibor iz pravca Nove Varoši, rekonstruiše se i vodovodna i kanalizaciona mreža, a radiće se i uređenje jezera i prostora oko njega.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.