Urađen asfalt u Banjskom Čamcu

PRIBOJ – Glavna saobraćajnica koja prolazi kroz pribojsko prigradsko naselje Banjski Čamac ovog leta u potpunosti je asfaltirana. U pitanju je deo Ulice Dragoljuba Savića, od raskrsnice sa ulicom koja vodi u Čitluk do Grabovačkog potoka na drugoj strani.

Dužina puta je 1457 metara, širina ulice je tri metra, a vrednost radova je devet miliona dinara.Sredstva je, planom u Budžetu za ovu godinu, obezbedila Opština Priboj.

Deonica puta kroz naseljeni deo Banjskog Čamca svojevremeno je bila asfaltirana ali je, pre par godina, usled podizanja nivoa puta radi zaštite od plavljenja reke Lim, sa leve obale ove reke, pretvorena u makadamski put. U međuvremenu, ovom saobraćajnicom, obavljan je i teretni transport radi izgradnje hidrocentrale na Limu, pa ranije asfaltiranje ne bi imalo svrhe.

Sada žitelji oko 200 domaćinstava Banjskog Čamca mogu da odahnu.Umesto leti prašine,a ostalih godišnjih doba blata,sada imaju ulicu potpuno presvučenu novim asfaltom.

Ovaj put se koristi i kao prilaz gradskom groblju u Dobrilovićima, ali i prilaz do porodičnih gazdinstava žitelja sela i zaseoka prema Lisoj steni, sve do Pribojskih Goleša.

Preostala makadamska deonica puta od Grabovačkog potoka do nove hidrocentrale,prema dogovoru, obaveza je investitora.

(izvor: opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.