„Unosno mesto“ za kraj 19.JPF (video)

UŽICE-Izvođenjem predstave “Unosno mesto” Jugoslovenskog dramskog pozorišta sinoć je završen 19.Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu.

Tekst Aleksandra Ostrovskog ,nastao još davne 1857.godine,koji govori o korupciji u svim segmentima društva ,do danas nije izgubio na aktuelnosti.

 

“Pronaći način da savremeni gledalac doživi Ostrovskog kao nešto što mu je prisno,svoje ,sa čim se može identifikovati je umetnički standard koji se ja trudim da dosegnem kroz režiranje ove predstave”,rekao je reditelj Egon Savin posle nastupa “Unosnog mesta” na festivalu u Užicu.

Predrag Ejdus osvrnuo se na problem korupcije kojom se bavio Ostrovski u ovom komadu.

 

“Ovde nisu samo bogati korumpirani,nego i siromašni.Ostrovski je imao ironičan odnos i prema mladim socijalistima,anarhistima obuhvatajući i njih korupcijom,koja postaje društveno usvojena konvencija i ljudi misle da je to društveno dopušteno”,kaže Ejdus.

“Svako je korumpiran.Jusov ,koga ja tumačim,je teški licemer,koji je sam sebe ubedio da je ispravano biti koruptivan i da je to stvar pameti”,kaže Branislav Lečić.

 

Tekst Ostrovskog je komedija i u sali užičkog Narodnog pozorišta bilo je dosta smeha.

“Publika danas ima potrebu da gleda više komedije,s obzirom u kakvom društvu živimo.Mnoge replike iz predstave doživljavaju kao današnje.Likovi su pisani komično i skoro lakrdijaški i tu može da se ide mnogo dalje,ali mi smo bili fini i ostali smo na nekoj meri”,rekla je Jelisaveta Seka Sablić.

 

 

Predstava “Unosno mesto” ocenjena je od strane publike ocenom 4,48.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.