Unapređenje saradnje Zlatibora i Republike Srpske

VIŠEGRAD – Turistička organizacija Zlatibor i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske potpisali su u Višegradu Protokol kojim će biti unapređena saradnja u oblasti privrede, turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta. Protokol su potpisali ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković i zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.

Gluhaković je naveo da Republika Srpska želi da sa Zlatiborom ima još kvalitetniju i čvršću saradnju, da se sva pozitivna iskustva sa Zlatibora prenesu u Republiku Srpsku, a i obratno, kao i da ga raduje što će gosti iz Republike Srpske moći da borave po povoljnijim uslovima na Zlatiboru.

„Zlatibor predstavlja turistički brend celog regiona i to u svim oblastima koje ova planina nudi“, naveo je Gluhaković.

Đurić je rekao da je cilj potpisivanja protokola stvaranje regionalnog turističkog proizvoda, zajednički nastupi na inostranim sajmovima i promocija na dalekim turističkim tržištima. Istakao je da Turistička organizacija Zlatibor već tradicionalno ima odličnu saradnju sa Ministarstvom turizma Vlade Republike Srpske, kao i sa svim turističkim organizacijama, a kao primer je naveo dobru saradnju između Višegrada i Zlatibora.

You may also like...