Unapređenje saradnje grada Užica

UŽICE – Direktorka RPK Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević uručila je gradonačelnici Jeleni Raković Radivojaević zahvalnicu Gradskom štabu za vanredne situacije za angažovanje i izuzetnu saradnju tokom pandemije Kovid 19.

Tokom sastanka utvrđene su najznačajnije aktivnosti koje treba realizovati u cilju poboljšanja privrednog ambijenta a tiču se iznalaženja mogućnosti za nove investicije, rešavanja infrastrukturnih projekata, obezbeđivanja adekvatne snage električne energije za industrijske potrošače pre svega na Beloj Zemlji gde je planirana izgradnja industrijske zone.

Konstatovano je da je neophodno rešavati pitanje parkiranja na području grada, mogućnosti za ostvarivanje popusta na firmarine za određene kategorije korisnika i omogućiti transparentnije izveštavanje o upotrebi prikupljenih sredstava od taksi koje privrednici plaćaju. Na sastanku je razmatrano i poslovanje turističke privrede na Tari, potreba registracije novih smeštajnih kapaciteta kao i infrastrukturno opremanje ovog područja.

Dogovoreno je da u narednom periodu međusobno informisanje o svim temama od značaja za privredni život grada bude još brže i efikasnije.

Izvor: Infoera

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.