Unapređene turističke infrastrukture u Zapadnoj Srbiji

ZAPADNA SRBIJA – Turistička organizacija regije Zapadna Srbija započela je realizaciju projekta „Unapređenje turističke infrastrukture u regiji Zapadna Srbija“. Projekat u iznosu od 19 miliona dinara finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i biće realizovan na području 12 gradova i opština, saopšteno je iz TO regije Zapadna Srbija.

Počeli su radovi na izgradnji odmorišta „Kućica na steni“ u Bajinoj Bašti koju svakodnevno posećuje veliki broj turista, kao i na uređenju Gradskog bazena u Požegi gde će biti postavljene nadstrešnice sa klupama. Unaprediće se dodatni sadržaji za rekreativce koji će moći da uživaju u vožnji kajaka u klisuri reke Đetinje u Užicu.

Uskoro počinju radovi na izgradnji teretane na otvorenom u Ovčar Banji, a u narednih nekoliko meseci u blizini Stopića pećine biće izgrađen reprezentativni objekat za posetioce.

U Prijepolju će početi prva faza radova na izgradnji parka i izletišta na lokalitetu Ravni, na planini Zlatar biće izgrađeno dečije igralište, u Sjenici , u Specijalnom rezervatu prirode Peštersko polje i Lučanima obeležiće se pešačke i biciklističke staze, u Ivanjici na planini Mučanj izgradiće se novi sportsko – penjački smerovi i obeležiće se pešačke i biciklističke staze.

U Arilju će se nastaviti radovi na uređenju srednjovekovne tvrđave Gradina, a za Kosjerić se se nabaviti mobilne drvene kućice za prodaju suvenira i tradicionalnih proizvoda.

Realizacijom ovog projekta značajno će se unaprediti turistička infrastruktura u Zapadnoj Srbiji, a sve u cilju uvođenja dodatnih sadržaja i podizanja kvaliteta usluga za posetioce, navodi se u saopštenju.

You may also like...