Umetnica iz Mačkata (VIDEO)

MAČKAT – Milesa iz sela Mačkat u blizini Užica svoje slobodno vreme provodi tako što pravi umetnička dela od drveta, tkanine i papira.

Ovim poslom počela je da se bavi pre deset godina kada je shvatila da od suprugove plate ne mogu da žive, a zbog urođenih zdravstvenih problema svoje ćerke nije u mogućnosti da svakodnevno odlazi na posao.

Foto: ZooMUE

„Morala sam da radim neki posao od kuće da bih provodila vreme sa devojčicom. Došla sam na ideju da pravim dekoraciju za kuću, gledala sam neke slike, pokušala da napravim i uspelo mi je“, rekla je Milesa Vujović  umetnica iz Mačkata

Pre nego što je počela da pravi dekoraciju, Milesa se bavila pravljenjem torti i figurica od fondana, kako taj posao nije bio isplativ pored velike konkurencije, morala je da smisli nešto drugo, a što joj neće oduzimati previše vremena.

„Pre dve, tri godine počela sam da se bavim sa drvenarijom, sa ukrasima za dvorište i enterijer kuće“ kaže Milesa

 Za pravljenje jedne lutkice potrebno joj je oko osam sati konstantnog rada, a za pravljenje dekorativnih saksija nešto malo manje.

„Za malog labuda da bih ga nacrtala onako kako sam zamislila da izgleda, isekla, ofarbala, bez sušenja moze za dva, tri sata da se završi“ dodaje Milesa

U svom poslu Milesa ima i podršku porodice, svekrva joj svakodnevno pomaže.

„Ja imam mnogo veću želju da joj pomognem kada vidim koliko se ona trudi da stvori nešto novo. Tu smo , dopunjujemo se “ rekla je Milesina svekrva Stanisava Vujović

Svako od nas vodi različite životne bitke, ali kada se sudbina poigra sa zdravljem najužih članova porodice , onda se i život menja. Pored svih problema sa kojima se Milesa kroz život susrela, našla je posao u kome može da zaradi novac a ujedno da u njemu uživa.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.