Umesto novogodišnjih proslava u Užicu, tri miliona za lečenje dece (VIDEO)

UŽICE – Ove godine nece biti vatrometa i dodatnog kićenja grada, ali će zato porodice bolesne dece dobiti novčanu pomoć za lečenje.

Gradonačenica Užica Jelena Raković Radivojević saopštila je da je gradsko rukovodstvo odlučilo da tri miliona dinara, opredeljenih ovogodišnjim budžetom za manifestacije povodom novogodišnjih praznika, preusmeri na lečenje dece koja boluju od retkih bolesti. 

„Želimo da budemo humani i da pokažemo da grad misli na decu Užica“, istakla je gradonačelnica Raković Radivojević.

Prema rečima gradonačelnice Jelene Raković Radivojević, roditelji podnose molbe tražeći pomoć. Nakon procedure, Gradsko veće je u prethodna dva meseca uslišilo zahteve najmanje četiri porodice, pomažući iznosom od 50 do 250 000 dinara.

Gradonačelnica napominje da će procedura biti ispoštovana. Biće formirana komisija koja će napraviti zdravstvene kriterijume. Novac će dodeljivati po prioritetima.

„Sve će proći kroz Gradsko veće i ići će preko Centra za socijalni rad. Odobravaćemo sve zahteve roditelja i sume koje traže do utroška tri miliona dinara „, rekla je gradonačelnica podsetivši da lokalna samouprava i budžetom opredeljuje novac za lečenje bolesne dece.

Gradonačelnica Užica je rekla da je gradsko rukovodstvo pre 20 dana donelo odluku da dodatno pomogne lečenje dece sa tri miliona dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.