Umesto deponija zelene oaze

PRIBOJ – Kroz projekat „Rehabilitacija ilegalnih deponija na reci Lim i podizanje svesti o njihovoj štetnosti“, a u okviru Programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore, JKP „Usluga“ uklonila je šest nelegalnih odlagališta smeća u Priboju.

Do kraja sedmice na tim lokacijama biće postavljeni kontejneri, a planu je i ozelenjavanje površina, postavljanje odgovarajućeg baštenskog mobilijara kao i video nadzora kako bi se sprečilo ponovno stvaranje divljih deponija.

Obezbeđeno je 30 kontejnera zapremine 1,1 kubni metar, koji će biti postavljeni na ovim lokacijama, a za ozelenjavanje tih površina nabavljeno je 60 sadnica breze i 30 sadnica bora i jele.

„Radnici JKP „Usluga“ očistili su i više od tih šest nelegalnih deponija predviđenih projektom. Očistili smo deponije kod Sportske dvorane, kod stajališta ispod Panje glave, obalu Lima koja je poprilično duga – od Novog mosta do starog Fapovog mosta, Banjski čamac i dve lokacije na Luci. Sa članovima Rafting kluba „Eko Lim“ i Kancelarijom za mlade prikupili smo više od 50 džakova komunalnog otpada“, objasnio je Željko Ječmenica, direktor JKP „Usluga“ i dodao da su se na nekim lokacijama nažalost ponovo pojavile manje količine smeća, zemlje i šuta.

Vrednost projekta, čija je realizacija počela u januaru ove godine, je 157.000 evra od čega je EU obezbedila 133.000, a ostatak opštine Bijelo Polje i Priboj. Projekat traje 12 meseci i trebalo bi da bude završen do kraja godine.

PP Media/ZOOMUE

You may also like...