Uloga učenika u zaštiti životne sredine

SEVOJNO-Osnovna škola “Aleksa Dejović” Sevojno bila je domaćin takmičenja 29 škola iz Srbije koje organizuje Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

foto.grad uzice

Takmičenje na temu “Uloga učenika u zaštiti životne sredine” organizovano je u okviru istoimenog projekta koji se tokom prošle i ove godine realizuje u 29 osnovnih škola, među kojima je i OŠ “Aleksa Dejović”.

Cilj projekta je edukacija učenika, zaposlenih i lokalne zajednice o značaju separacije otpada i reciklaže, s namerom smanjenja količine nastalog otpada i koncepta održivog razvoja. Glavni akcenat je stavljen na funkciju unapređenja životne sredine, jačanje odnosa i saradnju škole sa lokalnom zajednicom.

Učenici OŠ “Aleksa Dejović” su zauzeli četvrto mesto, a rangiranje timova obavljeno je na osnovu osvojenih bodova. Takmičenje su pratili i vrednovali predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici grada Užica i Školske uprave Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.