Ulice za budućnost (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Pored kapitalnog projekta, rekonstrukcije Trga Dušana Jerkovića i glavne ulice, u Bajinoj Bašti ove godine u potpunosti će biti rekonstruisano još nekoliko ulica, kaže za ZOOMUE predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović.

„Nema krpljenja više. U većini ulica koje sada radimo presvlače sa dva sloja asfalta i rešavamo sve probleme u zemlji, od vodovodnih cevi do kišne kanalizacije. Želimo da nam ulice traju narednih 40 godina“, navodi Filipović.

Radi se Njegoševa ulica, Ulica Isidore Sekulić, trotoari u Ulici vojvode Putnika i projektna dokumentacija u Ulici Vuka Karadžića koja će se potpuno presvući sa dva sloja asfalta, a sredstva su obezbeđena iz tekućeg održavanja.

Za saobraćajnicu pored pijaca i Ulicu Rajka Tadića urađena je projektna dokumentacija, a za sredstva u iznosu od 68 miliona dinara konkurisano je kod Ministarstva privrede.

Radovi u Bajinoj Bašti
Rekonstrukcija Trga Dušana Jerkovića, Bajina Bašta

U naselju Crkvine urađene su sve ulice, a za preostale Karađorđevu, Radničku i Ulicu Pavla Borozana radi se projektna dokumenatacija.

Nakon sednice Skupštine Bajina Bašta, zbog izmene plana i programa, biće raspisan tender za izvođača radova u Ulici Nikole Tesle.

Urađen je deo projektne dokumentacije za Splavarsku ulicu i nastaviće se ove godine, a za obilaznicu iz Užica ka Rogačici, odnosno Ulicu Slobodana Krcuna, završava se projekat preparcelizacije i sledi eksproprijacija.

You may also like...