Ulaganja u putnu infrastrukturu se nastavljaju (VIDEO)

UŽICE – “Kvalitetna infrastruktura jedan je od osnovnih preduslova za bolji život građana i zato ogromnu pažnju i finansijska sredstva usmeravamo u rekonstrukciju gradskih ulica i asfaltiranje seoskih puteva”, rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, posle obilaska radova na asfaltiranju u ulici Branka Popovića.

Uz zahvalnost na podršci i prepoznavanju značaja rekonstrukcije ove ulice, Mileta Šišić i Luka Mandić istakli su da je ovo prvi ozbiljni radovi u ulici koja je urađena pre 36 godina.

“Plašili smo se da će ulica biti samo okrpljena, međutim ovo je prava stvar i nama će u velikoj meri olakšati svakodnevno funkcionisanje. Dobili smo gas, imamo vodovod, kanalaizaciju, sada i novi asfalt i sve to doprineće da se u ovom naselju bolje živi”, naglasio je Mandić.

Prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević u ovoj ulici urađeno je presvlačenje novim asfaltom u dužini od 600 metara za šta je opredeljeno 5,5  miliona dinara. Istovremeno JKP “Niskogradnja” radi i u Ulici Radničkog bataljona deonicu od oko 200 metara.

“Naravno pored budžetskih, tu su i nama veoma značajna sredstva, koja za ove namene opredeljuje država. Oko 209 miliona dinara vredan je nacionalni projekat LID, čija realizacija uskoro počinje. 125 miliona biće uloženo u kompletnu rekonstrukciju Gradske, Ratarske, Banjičke i Ulice Norveških interniraca, a nadamo se da će nam biti odobren i projekat koji se odnosi na rekonstrukciju magistralnog puta na Beloj Zemlji. Takođe, u toku su i radovi u našim seoskim mesnim zajednicama gde radimo udruženim sredstvima sa meštanima, prema njihovim prioritetima i predlozima. Mašine su trenutno u Karanu, Volujcu, Biosci i Staparima”, naglasila je gradonačelnica.

Asflatiranje ulice Branka Popovića
Foto: Grad Užice

“Sigurno možemo biti ponosni na sve urađeno u proteklom periodu, jer reč je o stotinama kilometara novog asfalta, koji ljudima u našim selima omogućava kvalitetniji život i lakše funkcionisanje. Nastavljamo, sa željom da svaki metar puta u selima bude asfaltiran, ali i da naše gradske ulice zadovolje potrebe svih učesnika u saobraćaju”.

Gradonačelnica ističe i da će se tokom ove građevinske sezone relizovati i svi ostali poslovi vezano za izgradnju nedostajuće kišne i fekalne kanalizacije, vodovodne i gasovodne mreže, rasvete.

Svi aktuelni radovi izvodiće se ovih dana u skladu sa vremenskim prilikama, odnosno aktuelnim visokim temperaturama, ističe Miloš Milivojević direktor JP “Užice razvoj”.

“Organizovali smo rad tako da asfaltna baza kreće sa radom u 4.30 časova, pa se asfalterski radovi izvode u ranim jutarnjim časovima, nakon čega radnici JKP “Niskogradnja” prestaju sa radom. Sve to usloviće i određeno produženje rokova, ali nama je zdravlje i bezbednost ljudi na prvom mestu, pa ćemo u skladu sa tim i izvoditi sve radove na otvorenom”, zaključuje Milivojević.

GRAD UŽICE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.