Ukrali od Elektromreže 2.450 kilograma bakra

BAJINA BAŠTA – Policijski službenici Policijske uprave u Užicu i Policijske stanice u Bajinoj Bašti saslušali su u svojstvu osumnjičenih N.J. (25), B.P. (35), M.D. (35), D.L. (28) i K.J. (52), svi iz Bajine Bašte, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili devet krivičnih dela teške krađe, na štetu Javnog preduzeća „Elektromreža Srbije“, postrojenje u Beserovini.

barak 1

Navedena lica su, tokom meseca februara i marta 2014. godine, u više navrata, razgrađivali i sekli pletivo na spoljašnjoj ogradi postrojenja u Beserovini i provlačeći se ispod ograde ulazili u krug pomenutog postrojenja, kojom prilikom su sa velikog broja demontiranih rastavljača smeštenih u krugu objekta, uz pomoć alata skidali i demontirali delove od bakra. Osumnjičeni su na taj način otuđili oko 2.450 kilograma bakra, čija je tržišna vrednost oko 1.260.000 dinara.
Pomenute delove osumnjičeni su potom predavali u privatno preduzeće za otkup sekundarnih sirovina „Vitez“, koje se nalazi u Bajinoj Bašti, a deo u privatna preduzeća za otkup sekundarnih sirovina na području grada Užica.
Policijski službenici saslušali su u svojstvu osumnjičenog i R.M. (60) vlasnika preduzeća za otkup sekundarnih sirovina „Vitez“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio šest krivičnih dela prikrivanje.
O događaju je obavešten zamenik Osnovnog javnog tužioca u Užicu.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.