Uklonjeni koševi za otpad u Ulici Alekse Šantića

UŽICE – Zbog opasnosti od stvaranja divlje deponije u Ulici Alekse Šantića, u neposrednoj blizini Sarića Osoje, uklonjena su dva koša za odlaganje otpada. Razlog je činjenica da su sa ove lokacije u prethodnom periodu odvožene velike količine kabastog i građevinskog otpada.

Koševi od pet kubnih metara postavljeni su pre nekoliko godina, nedaleko od deponije za građvinski otpad na Sarića Osoji, kako bi se građanima omogućilo odlaganje komunalnog otpada. Iz Gradske uprave najavljuju da će na ovoj lokaciji u anrednom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor, a biće postavljene i kamere.

„Zbog nesavesnih sugrađana primorani smo da uklonimo koševe i da postavimo još jednu tablu o zabrani odlaganja građevinskog otpada. Na deponiju na Sarića Osoji, koja se nalazi svega nekoliko stotina metara od ove lokacije, građani mogu odlagati građevinski otpad, uglavnom besplatno, a radnici KJP Bioktoš redovno dovoze kabasti otpad“, istakla je Gradska većnica za ekologiju, Nada Jovičić.

Ona dodaje da je ova lokacija tokom prethodnih meseci već nekoliko puta čišćena u potpunosti, a količine otpada su tolike da ih radnici Bioktoša često odvoze na dnevnom nivou.

(izvor. Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.