Uključivanje građana u donošenje odluka

UŽICE – Na sastanku gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević i predstavnika programa „Reforma poreza na imovinu“ analizirani su dosadašnji rezultati u okviru sprovođenja Programa, a zaključeno je da je Užice primer dobre prakse u oblasti uključivanja građana u procesu donošenja odluka, kreiranja i trošenja budžetskih sredstava po osnovu poreza na imovinu.

Razmatrani su i naredni, zajednički koraci u okviru projektnog ciklusa 2021-2025. godine sa ciljem daljeg unapređena u oblasti participacije građana.

Igralište
Foto: grad Užice

Delegacija je obišla lokacije na kojima su uspešno realizovani projekti po inicijativi građana Užica u okviru „Užičkog programa lokalnog partnerstva – Udružimo se”, finansirani iz gradskog budžeta, uz dodatnu podršku od 4,5 miliona dinara od strane programa „Reforma poreza na imovinu”.

Program „Reforma na imovinu” finansira vlada Švajcarske i sprovodi se u 44 opštine u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije, Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština u cilju unapređenja u ovoj oblasti.

Izvor: grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.