Ukinuta vanredna situacija u Užicu

UŽICE-Gradonačelnica grada Užica donela je danas, na predlog Gradskog štaba, Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Užica.

foto.grad uzice

Nakon razmatranja izveštaja Zavoda za javno zdravlje Užice o epidemiološkoj situaciji kao i informacija o preduzimanim merama i procene rizika od ubrzanog širenja virusa Gradski štab je zaključio da je epidemiološka situacija gradu Užicu stabilizovana do nivoa za koji nije potrebno preduzimanje posebnih mera u vanrednoj situaciji, već se kontrola epidemije može sprovoditi redovnim merama propisanim Uredbom Vlade Republike Srbije i aktima drugih nadležnih organa,navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.
Gradski štab ukazuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna, pa je od presudnog značaja da se nastavi sa primenom propisanih mera i odgovornim ponašanjem kako bi se sprečilo ponovno razbuktavanje epidemije.
U gradu Užicu su na snazi opšte mere za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 koje obuhvataju zabranu okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 30 lica, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i na javnim mestima na otvorenom prostoru, kao i u javnom prevozu.

Rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata nastavlja se prema važećim merama, s tim što je radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu noćnih klubovaograničeno do 21 čas, dok objekti koji imaju baštu mogu da pružaju usluge do 01 čas. Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata ograničava se do 23 časa.
Obavezno je i poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ koje se odnose na organizaciju rada i pružanje usluga u svim delatnostima.
Gradski štab će i dalje svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa tim predlagati mere.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.