Ukinuta vanredna situacija u Priboju

PRIBOJ – U Priboju je ukinuta vanredna situacija uvedena 2. juna zbog nevremena praćenog obilnim padavinama koje je zahvatilo tu opštinu.

“Zbog prestanka neposrednih opasnosti, prije svega za život ljudi i dovođenje u mogućnost obavljanja osnovnih životnih aktivnosti, donijeta je odluka da se ukine vanredna situacija”, rekao je predsjednik SO Priboj Boris Mrdović.

Sve što je u opštinskoj nadležnosti preduzeto je, pokrivene su sve najkritičnije tačke, primenjene su sve operativne mjere u saniranju posledica nastalih prilikom prošlonedeljnog nevremena, kaže Mrdović.

Prema njegovim rečima, komisija je obišla sve terene i izvršila procenu štete na objektima i infrastrukturi.

“Procenjena šteta je oko 58 miliona dinara, procjena i zahtjev za neophodnu pomoć upućeni su Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima za saniranje posljedica od elementarnih nepogoda. Objekti infrastrukture koji su najviše oštećeni su mostovi koji su potpuno ili djelimično uništeni kao i putevi. Cilj nam je da ih to što prije vratimo u prvobitno stanje kako bi obezbedili normalan život prije svega u seoskim sredinama”, rekao je Mrdović.

Izvor: RTS

You may also like...