Ukinuta vanredna situacija i u Priboju

PRIBOJ– Zbog poboljšanja epidemiološke situacije, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, ukinuo je vanrednu situaciju u opštini Priboj, koja je uvedena 6. jula .

Vanredna situacija u opštini Priboj je ukinuta, ali nema opuštanja, epidemija još nije prošla, pa na snazi ostaju sve zaštitne mere Republičkog kriznog štaba za vanredne situacije i Vlade Srbije.

Opština Priboj
Foto: ZooMUE

I dalje se apeluje na pojačanu higijenu ruku, neophodnu dezinfekciju prostora, preporučenu distancu i posebno propisane mere zabrane okupljanja u zatovorenom i otvorenom prostoru, shodno naredbama i uredbama Vlade Srbije.

Na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije izvršena je analiza stanja na teritoriji opštine Priboj u uslovima pandemije korona virusa. Zaključeno je da je prema inforamcijama iz Doma zdravlja Priboj, stanje pod kontrolom, može se reći da je stabilno u odnosu na mesec jul, jer se od 23. avgusta ne povećava broj javljanja u kovid ambulantu, pa je čak ta statistika i u blagom padu.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Priboj, na današnjoj sednici doneo je Rešenje o obrazovanju stručno – operativnog tima za praćenje stanja izazvanog korona virusom na teritoriji opštine, koji čine dr Vladimir Milinković, dr Predrag Terzić, dr Vladimir Ćirković, dr Adel Slatina i Mirko Tošić.

Zadatak stručno – operativnog tima je praćenje i analiza stanja izazvanog pandemijom koronavirusa na teritoriji opštine Priboj, predlaganje mera i drugi stručno – operativni poslovi vezani za zaštitu od epidemije i zdravlje ljudi.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.