Ukinuta presuda majki i ćerki: Nije dokazano podstrekavanje veroučitelja

KRAGUJEVAC-Apelacija oborila odluku čačanskog suda kojom su Svetla i Ana Popadić bile proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku.

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Čačku, kojom su u martu ove godine majka i ćerka iz Požege, Svetlana (47) i Ana Popadić (25) bile osuđene na pet, odnosno tri godine zbog trgovine drogom. Kako je za „Novosti“ potvrdio njihov advokat Slavko Petrić – u apelaciji su ocenili da nije jasno utvrđeno koje su tačno radnje njih dve preduzele, a nije urađeno ni veštačenje baznih stanica, ni analiza listinga telefonskih razgovora.

Njih dve su proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku, za šta je on, kako se sumnjalo, angažovao sveštenika Milana Jordovića. Svetlana je za to dobila pet godina robije, a njena ćerka tri.

Njihov branilac navodi da u toku dokaznog postupka pred prvostepenim sudom nije obavljeno veštačenje, od strane veštaka za informacionu tehnologiju koji bi se izjasnio o listingu odlazno-dolaznih telefonskih razgovora između optuženih i svedoka, kao i baznih stanica.

„Odbrana je u žalbi sve to istakla . U ponovljenom postupku prvostepeni sud mora da ima u vidu i sve ostale razloge navedene u žalbama“,kaže advokat Petrić.

Apelacioni sud, kako se ispostavilo, istakao je da se u razlozima prvostepene presude ne vidi u čemu se sastoji radnja optuženih. Navode da nije precizno raščišćeno šta su njih dve navodno uradile i da li je reč o podstrekavanju veroučitelja i sveštenika ili, eventualno, o saizvršilaštvu.

Večernje novosti

You may also like...