Uhapšena zbog prevare i nedozvoljene trgovine

UŽICE – Policija u Užicu je uhapsila T.T. (1991) zbog sumnje da je izvršila krivična dela prevara i nedozvoljena trgovina, saopšteno je iz  PU Užice.

Sumnja se da je ona preko profila „prodaja_originalne_garderobe“ prodavala garderobu pa je tako jednom muškarcu iz Čajetine umesto zimske jakne koju je naručio za 7.000 dinara poslala paket u kom se nalazila kopija dukserice poznate marke vrednosti oko 2.000 dinara.

T.T. je, kako se sumnja, na pošiljci navela lažne podatke, a profil preko koga je prodavala je 22. novembra deaktiviran.

Policija je u stanu i drugim prostorijama koji koristi pronašla 1.012 odevnih predmeta, među kojima i zimske jakne, dukserice, majice i trenerke, bez dokaza o poreklu.

Na ovaj način budžet Republike Srbije oštećen je za oko 600.000 dinara.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 55 osoba.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 40 osoba. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i devet maloletnih osoba.

Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 213 krivična dela iz oblasti imovinskih delikata, navodi se u saopštenju.

 

You may also like...