Uhapšen lekar u Priboju

PRIBOJ – Lekar Opšte bolnice u Priboju A. M. (1953.) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i primanje mita, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U saopštenju se navodi i da je pet osoba privedeno nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita. A. M. se sumnjiči da je zahtevao i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio lekarske izveštaje u koje je unosio neistinite podatke, na osnovu kojih su te osobe ostvarile pravo na invalidsku penziju ili druga prava iz socijalnog osiguranja.

Takođe, A. M. se tereti i za to da je zahtevao i dobio novac kako bi posredovao kod drugih zdravstvenih radnika i omogućio da još jedan osumnjičeni ostvari pravo na korišćenje lečenja u Rehabilitacionom centru Pribojska banja.

Na ovaj način je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 3.000 evra. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, i on će, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

MUPRS

You may also like...