Ugovori o besplatnoj nabavci umatičenih grla ovaca (VIDEO)

UŽICE – Dvadeset tri poljoprivrednika sa teritorije  grada Užica uvećaće stočni fond sa po deset umatičenih grla.

Poljoprivredni proizvođači sa teritorije Užica su potpisali ugovore sa predstavnicima Grada i fondacije Ana i Vlade Divac kako bi dobili umatičena grla ovaca u okviru Projekta podrške poljoprivrednicima za razvoj ovčarske proizvodnje na teritoriji grada Uzica.

Od 127 poljoprivrednih proizvođača, koliko ih se prijavilo na konkurs, 23 će dobiti sedam umatičenih grla, dok su u obavezi da sami kupe još tri ovce.

Poljoprivrednici će dobiti umatičena grla iz Sjenice. U obavezi su da ih ne otuđe i da ih za dve godine udvostruče.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je naveo da lokalna samouprava različitim merama podržava unapređenje stočarstva.

On je rekao da će grad Užice kao i u prethodne dve godine pružati podsticaj razvoju stočarstva i naglasio da je od 2014. do 2017. godine povećan umatičeni stočni fond za 60 odsto što je hiljadu umatičenih grla na teritoriji grada Užica.

Nešić je dodao da podrška ovčarstvu nije jedina mera za podsticaj razvoja poljoprivrede i da se podrška lokalne samouprave odnosi i na obnovu i nabavku mehanizacije i razvoj živinarstva kao i druge vidove pomoći.

Predstavnik  Fondacije „Ana i Vlade Divac“ Nada Obradović je rekla da je projektom obuhvaćeno sedam opština a da je grad Užice u grupi pored Valjeva, Knjaževca i Požege koji su se opredelile za razvoj ovčarstva.

Dobijena grla ovaca do 2019. godine ne smeju se otuđivati, a preuzimanje je na staroj stočnoj pijaci u Vrelima.

You may also like...