Ugovor Užicu za projekat unapređenja rodne ravnopravnosti

BEOGRAD-Ugovori za realizaciju programa usmerenih ka unapređenju rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou uručeni su danas predstavnicima devet lokalnih samouprava u Srbiji u Vladi Srbije, a vrednost projekata je 4.345.400 dinara.

Foto.Vlada Srbije

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost saopštilo je da je u saradnji sa agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a uz finansijsku podršku Evropske unije, u okviru projekta Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji, faza 2, dodelilo bespovratna sredstva zainteresovanim lokalnim samoupravama za unapređenje rodne ravnopravnosti.

Ugovori su uručeni predstavnicima Kruševaca, Zaječara, Užica i opština Bačka Palanka, Despotovac, Petrovac na Mlavi, Trstenik, Aleksinac i Knić, jer su pokazale spremnost i prepoznale značaj uključivanja rodne perspektive u svoje planove rada.

Uz ovaj vid podrške, lokalne samouprave i mehanizmi za rodnu ravnopravnost će svojim radom i zalaganjem doprineti unapređenju rodne ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u lokalnim zajednicama, navedeno je u saopštenju.

Tanjug

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.