Ugostitelji u Bajinoj Bašti oslobođeni plaćanja taksi (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Zbog uslova poslovanja koja nameće pandemija korona virusa, opštinsko veće Bajine Bašte usvojilo je odluku kojom ugostitelje oslobađa plaćanja lokalne komunalne takse i naknade za zauzimanje javnih površina tokom cele 2021. godine.

Nova mera smanjiće budžetske prihode Bajine Bašte za 2,7 miliona dinara, ali ostaje nada da će brojni ugostitelji uspeti da prežive vreme velike krize.

„Da ne bi došlo do otpuštanja radnika opštinsko veće je donelo odluku da za 2021.godinu naši lokalni ugostitelji u celosti budu oslobođeni od plaćanja naknada za korišćenje javnih površina“, rekla je predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

Prema rečima predsednice opštine Bajina Bašta svi oni koji imaju dug iz prethodne godine, moći će kroz reprogram da izmiruju svoje dugovanje tokom 2021.godine.

„Smatramo da je na ovaj način opština Bajina Bašta izašla u susret našim ugostiteljima, prepoznala njihov problem i trenutnu situaciju. Ovo je vid pomoći u kojoj želimo da pomognemo ugostiteljima da ne osete ekonomski udarac“, dodala je Đurić.

Oko 12 ugostiteljskih objekata u ovoj opštini oslobođeno je plaćanja taksi, kako kažu ova odluka opštinske vlasti veoma je značajna za njih jer će im značajno umanjiti troškove, ali problem predstavlja izmirenje obaveza prema državi, jer smanjeno radno vreme oneomogućava zaradu, pa se nadaju rešenju i tog problema.

„Doprinose i poreze smo do sada plaćali svaki mesec 100 odsto, rešenje bi bilo da se doprinosi i porezi obračunavaju po broju radnih sati, što znači da ukoliko ne radimo, ne plaćamo doprinose, jer većina ugostitelja je već u blokadi zbog nedovoljno sredstava za izmirenje obaveza“, rekao je ugostitelj Goran Perović.

Odluka o ukidanju komunalnih taksi za ugostitelje doneta je na opštinskom veću, ali tek nakon verifikacije na skupštini koja će biti održana za deset dana ova odluka će biti validna.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.