Udvostručen broj zaraženih (VIDEO)

UŽICE – U poslednjih sedam dana epidemiološka slika Zlatiborskog okruga značajno se pogoršala. U kovid ambulantama redovi su dve duži, a zaraženi najčešće imaju lakšu kliničku sliku. Gradski štab za vanredne situacije u Užicu preporučio je odlaganje matura i svih proslava.

Posle ukidanja vanrednog stanja svi su mislili da je prvi talas korone prošao, ali nove brojke ne govore tako.

„Ne postoji zabrinutost, ali postoji strah. Koga zadesi, zadesillo ga je“

„Mislim da smo se opustili. Kafići, restorani, žurke…“

„Ne verujem da maske mogu da nas zaštite“. rekli su sugrađani.

Juče je broj novozaraženih u Zlatiborskom okrugu bio 14, a od jutros korona virus ima 71 osoba. Svaki dan u kovid ambulantama pregleda se više od 200 pacijenata.  

„Najverovatnije da je broj obolelih povećan zbog popuštanja svih mera i pravljenja slavlja, rođendana i matura“, rekla je epidemiolog ZZJZ Marija Baralić za naš sajt.

Većina pacijenata ima lakšu kliničku sliku. Njima se radi ponovna provera stanja i ako nemaju promena na plućima ostaju u izolaciji.

„Od ovih 71 obolelih jedan deo je na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Užice koji će u zavisnosti o dzdravstvenog stanja ostati ovde ili biti poslati na dalje lečenje u Beograd“, rekla je Baralić.

Razloga za paniku nema, ali je neophodan oprez I smanjenje kontakata. Zaštitne maske I rukavice nisu poželjna oprema na vrućinama ali će ovog leta sigurno biti obavezne.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.