Udruženje PRKOS otkrilo skrivene talente Užičana (VIDEO)

UŽICE – Udruženje PRKOS iz Užica uspelo je da kroz svoje amaterske sekcije zainteresuje izvestan broj sugrađana za umetnost. „Teatar inat“ čini pozorišnu, a hor GLAS pevačku sekciju ovog udruženja.

Formiranjem „Teatra inat“ amaterska pozorišna scena u Užicu obnovljena je posle skoro četvrt veka.

„I tada se ovome pristupalo ozbiljno. Ali, sada nam rediteljka Andrijana Simović, koja je i sama glumac, mnogo pomaže i prenosi nam različita znanja“, kaže Ljiljana Janković, predsednik UO Udruženja PRKOS.

Otkrivanje interesovanja za glumu ili horsko pevanje u sugrađanima koje poznaju od ranije mnogima iz udruženja PRKOS predstavljalo je iznenađenje. Posebno ističu da se nekada amateri sa više entuzijazma odnose prema ovom pozivu nego profesionalci.

„To je malo iznenađujuće, ali svi ti ljudi koji imaju porodične i poslovne obaveze ulažu u ovo mnogo energije. Nesumnjiva je njihova volja da se bave ovim“, kažer Marija Lazić, dirigent hora GLAS.

Procenat odziva na probe veoma je visok, što pokazuje da iskazivanje u ovim vrstama umetnosti Užičanima predstavlja i neku vrstu bekstva od svakodnevne rutine.

„Svako mora danas naći neki svoj „ventil“ i aktivnost koja ga ispunjava i opušta. Ovo je naš ventil i to se po nama i vidi“, kaže Bojana Kostović, članica teatra.

Amaterski pop hor G.L.A.S.
Foto: ZooMUE

Posle „Čuda u Šarganu“ i zajedničkog nastupa sa horom u predstavi „Smeh uprskos svemu“, teatar je nedavno imao i premijeru „Gospođe ministarke“. Nosilac naslovne uloge u ovom komadu, Bojana Kostović, napominje da je njeno priključivanje teatru predstavljalo splet okolnosti.

„Moje dete, koje je tinejdžer, iskazalo je želju da se bavi glumom. Želela sam njega da upišem, ali kada sam videla audiciju za neki teatar, kliknula sam i prijavila sebe. A on se na kraju nije upisao“, dodaje uz smeh Bojana.

„Tetatar inat“ će tokom leta imati gostovanja sa svojim predstavama u zemljama okruženja, dok će hor GLAS nastupati na Zlatiboru i u Užicu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.