Udovičić:Srpski sport zaslužuje najbolje! (video )

UŽICE – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je  na tribini u Užicu da će se transformacija i privatizacija u sportu obaviti kvalitetno, a da pomoć države neće izostati.

 

Po njegovim rečima, cilj je da profesionalni klubovi budu privatizovani, a da se državni novac ulaže u dečji, amaterski, rekreativni i školski sport.
“ Želimo da ukažemo mladim ljudima na značaj bavljenja sportom“, poručio je Udovičić.
Ministar je istakao da postoji jasna politička volja da se krene u proces privatizacije sportskih klubova i najavio da pomoć države neće biti ukinuta.
“ Manjim klubovima koji ne mogu sami da se finansiraju, pomoć države će i dalje biti potrebna za opstanak.Toga smo svesni i ne možemo preko noći napraviti taj rez“, kaže Udovičić.
On je najavio modernizaciju celokupnog sistema srpskog sporta.
“ Modernizacija je neophodna, ne samo zbog srpskog sporta I omladine,već i radi rasterećenja budzeta i samog funkcionisanja sporta. Moramo da stvorimo najbolje uslove da srpski klubovi donose rezultate i kreiraju nove šampione.To se može postići izmenama I dopunama zakona, kroz rad na svojinskoj transformaciji i kroz strategiju sporta“, zaključio je Udovičić.
On je naglasio da efikasnost predstojećeg posla zavisi od privrede, Agencije za privatizaciju i resornih ministarstava.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.