Učenici Užičke gimnazije najbolji na prijemnom na Medicinskom fakultetu

BEOGRAD – Učenici Užičke gimnazije I ove godine postigli su odlične rezultate na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

“Nešto više od 50 posto kandidata, njih 537, je položoilo ispit, što je lošije nego prethodnih godina. Razloge ne znamo, da li je to zbog samo testa, a možda i činjenice da korona pokazuje udaljene efekte. Svi znamo kako se odvijala nastava u korona periodu i mnogi su tada govorili da će dati udaljene efekte. Tražićemo i druge razloge“, rekao je profesor Lazar Davidović, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

I ove godine na prijemnom ispitu su se najbolje pokazali đaci Užičke gimnazije, dok veliki broj vukovaca nije uspeo da položi ispit.

„Užička gimnazije je na visokom prvom mestu, oni koji rukovode tom gimnazijom zaslužuju pohvale, na drugom je Šabačka, pa Četrnaesta beogradska gimnazija, pa Deveta i Deseta. Jedna značajna kosntatacija je da 21 posto nosilaca Vukove diplome nisu položili prijemni“, istakao je dr Davidović.

Rezultati prijemnog ispita su pokazali i da je uspeh onih koji su srednju školu završili u Srbiji bolji od onih koji su je završili u okolnim zemljama – njihova prolaznost je bila samo 33 posto, što na indirektan način govori da kvalitet našeg srednjoškolskog obrazovanja nije loš.

RTS

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.