Učenici Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ iz Užica učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Višegradu

VIŠEGRAD – Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi “Grad Užice” učestvovalo je u akciji doborvoljnog davalaštva krvi Udruženja “Stara Hercegovina” u Višegradu. Ovoga puta pridružili su  im se učenici Tehničke škole Radoje Ljubičić.

Milenko Veselinović, predsednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Grad Užice” kaže da je jedan od ciljeva Udruženja animiranje mladih ljudi da postanu davaoci krvi.
“Nedavno je pristupilo 60 učenika Tehničke škole Radoje Ljubičić sa željom da postanu davaoci krvi, a imamo dosta zainteresovanih i iz Omladine Užica. Plan nam je da napravimo omladinsko udruženje u okviru našeg udruženja”, naglašava Veselinović za portal ZOOMUE.
„Fantastičan je osećaj kad znate da ste nekome pomogli, ja drugi put dajem krv i nastojaću da uključim što više mojih vršnjaka u ovu priču“, kaže Tanja Jovanović, učenica 4. razreda Tehničke škole Radoje Ljubičić.
„ Osim toga što smo možda nekome pomogli, na prelep način smo iskoriastili ovaj dan, obišli smo ćupriju i Andrić grad i plovili Drinom“, dodaje Milica Marković, učenica Tehničke škole Radoje Ljubičić.
„Nikada se ne zna kada će vam zatrebati pomoć zato je moj motiv da davalaštvom krvi pomažem ljudima, jer kako kaže jedan od slogana „mojih pet minuta je nečiji ceo život“. Oduševljena sam gostoprimstvom i ovim lepim gradom “, poručuje Snežana Nikolić, iz Tehničke škole Radoje Ljubičić koja je sa još osam drugarica i dva profesora učestvovala u ovoj akciji.
Saradnja Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Grad Užice“ i „Stara Hercegovina“ traje 14 godina, a osim Užičana u ovoj višegradskoj akciji učestvovali su i davaoci krvi iz Nikšića, Bijeljine, Modriče i Banja Luke.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.