U Zlatiborskom okrugu 3 zaražena,a 700 lica u izolaciji (VIDEO)

UŽICE-U Zlatiborskom okrugu do sada su tri pacijenta obolela od korona virusa od osam sumnjivih slučaja. Epidemiolozi intenzivno rade na pronalaženju osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama kako bi se što je moguće više sprečilo širenje virusa.U izolaciji je 700 osoba.

Četiri mobilna tlefona u užičkom Zavodu za javno zdravlje non stop zvone, građani traže informacije, a epidemiolozi su u stalnom kontaktu sa pacijentima koji su u samoizolaciji.  Proveravaju njihovo zdravstveno stanje i daju preporuke kako da se ponašaju.  

Direktorka zavoda za javno zdravlje apelovala je na sve pacijente koji su u izolaciji da poštuju sve preporuke lekara, najstarijim sugrađanima da ne izlaze napolje, ali i svi ostali da smanje kretanje na najmanju moguću meru.

Poštovanje ovih mera izuzetno je važno kako bismo izbegli scenario drugih zemalja koje se suočavaju sa ogromnim brojem obolelih.  I članovi gradskog štaba za vanredne situacije poštuju preporuku da na sastancima ne sme biti više od pet osoba pa se mere donose u telefonskoj komunikaciji. Užički gradonačelnik kaže da će dragocena pomoć stići i od bratskog grada Harbina iz Kine.

Petković kaže da je nabavljeno oko 2000 maski za najstarije sugrađane, za radnike javnih preduzeća i gradske uprave.  Nove količine maski trebalo bi da stignu i u apoteke i dostupne svim građanima.

You may also like...