U Užicu zahvalnice, na Zlatiboru fiskulturna sala (VIDEO)

UŽICE , ZLATIBOR – U Užičkoj gimnaziji, staroj više od 180 godina, školska slava počela je himnom Svetom Savi i rezanjem kolača. Nagrada grada koju je za svoj rad dobila profesorka hemije u ovoj školi, Slavica Veljović, čast je za nju, ali i veliko priznanje za ovu ustanovu.

“Nagrada mi znači puno. Velika je privilegija biti bivši đak ove škole, a danas I profesor Užičke gimnazije. Zahvalila bih se svim svojim učenicima, jer bez njih ne bih ni dobila ovu nagradu. Zahvaljujem se svim svojim kolegama I upravi škole, koja me predložila”, kaže Slavica Veljović, koje je profesorv ove škole više od 20 godina.

Foto: ZooMUE

Svetosavske zahvalnice grada Užica, koja se  dodeljuje kao poseban oblik priznanja, za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada dodeljena je i Dragani Šimšić, profesorki srpskog jezika u Osnovnoj školi “Bogosav Janković” Kremna, Izdvojeno odeljenje Mokra Gora.

ZahvalnicU grada Užica i novčana nagrada od 50 hiljada dinara pripala je na osnovu predloga kolektiva Predškolske ustanove Užice i vaspitačici Gordani Janković.

Ovaj dan posebno je značajan za učenike izdvojenog odeljenja škole Dimitrije Tucović na Zlatiboru. Oni su za školsku slavu dobili novu fiskulturnu salu.

“Sala nam je bila preko potrebna zato što smo do sada bili u jednoj učionici. Za nas 18 to je premali prostor.”

“Ova sala nam dosta znači zato što nismo imali gde da igramo napolju, naročito u zimskim uslovima.”

Foto: ZooMUE

Objekat, površine oko 1700 kvadratnih metara, sada će zameniti učionicu od oko 60 kvadrata, u kojoj su učenici imali časove fizičkog vasiptanja.

“Pored ove sale od hiljadu kvadrata, objekat se sastoji od još dva od sauterena. Jedan je veličine od 500, a jedan od 250 kvadrata. U tom manjerm je izgađen školski bazen”, kaže direktorka Osnovne škole “Dimitrije Tucović” iz Čajetine, Milka Vasiljević.

“Ministarstvo je ovde uložilo 760 hiljada evra, a lokalna samouprava 730 hiljada evra. Fondacija Aćimović je uložila 250.000 evra za izgradnju bazena”, rekao je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Škola na Zlatiboru, koja postoji od 1980.godine, nekada je imala sto učenika, a sada je pohađa oko 300 dece.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.