U Užicu novi obrazovni profil za potrebe proizvođača nameštaja (video)

SEVOJNO – Ministarstvo prosvete odobriće u januaru 2016.godine Tehničkoj školi iz Užica uvođenje novog obrazovnog profila Operater za izradu nameštaja u skladu sa potrebama 7 drvno-prerađivačkih preduzeća  iz užičkog kraja,najavio je ministar Srđan Verbić tokom današnje posete Sevojnu povodom promocije aktivnosti Programa razvoja privatnog sektora u Srbiji.

verbic u atlasu“Kroz partnerstvo 7 kompanija i srednje stručne škole od sledeće školske godine đaci u Užicu će dva dana biti u školi,a tri dana će imati praksu u preduzećima,što je dualno obrazovanje.Te vrste obrazovanja nema bez jakog javno-privatnog partnerstva.Od februara naredne godine i druge škole u Srbiji će moći da konkurišu za uvođenje novog profila uz uslov da postoji podrška kompanija školama i realizacija zamišljene praktične nastave”,rekao je ministar Verbić.

 

Uvođe novog obrazovnog profila u Tehničkoj školi u Užicu je rezultat inicijative 7 kompanija koje se bave proizvodnjom nameštaja u užičkom kraju,od kojih je jedna Atlas,u kojoj je danas održana svečana konferencija.
“Inicijativa je potekla iz realnih potreba i nedostatka kadrova.Nadam se da ćemo uvođenjem novog obrazovnog profila Operater za izradu nameštaja,za tri godine dobiti mlade kvalifikovane kadrove koji će raditi u našim kompanijama”,rekao je vlasnik kompanije Atlas Živorad Jovović.

 

Program razvoja privatnog sektora u Srbiji, finanira Švajcarska agencija za razvoj,a sprovodi Regionalna agencija VEEDA .

 

“Švajcarska kroz ovaj projekat pruža podršku razvoju i rastu srpske privrede putem školovanja dece u srednjim stručnim školama ,uz aktivno učešće privatnog sektora u oblasti proizvodnje  nameštaja.Da biste imali jak industrijski sektor najvažnije je da imate kvalifikovanu,stručnu radnu snagu.Kroz ovaj projekat pruža se prilika da primenite dualni sistem obrazovanja,koji u Švajcarskoj postiže godinama velike uspehe”,poručio je ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Daniel Ruh.

 

Direktor Tehničke škole Dragan Tucaković najavio je da će u septembru naredne školske godine u ovoj školi biti upisano 30 učenika u jednom odeljenju na novom smeru Operater za izradu nameštaja.

 

 

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.