U Užicu i Čačku snimljena 3 dokumentarna filma

UŽICE, BEOGRAD – Premijera dokumentarnih filmova, snimljenih tokom 16. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2021“ u Užicu i Čačku, biće održana u ponedeljak 23. avgusta u 21 čas u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Ovogodišnja tema kampa „Bez ograničenja“, bila je inspirativna za učesnike filmskog kampa Interakcija, pa su na teritoriji Čačka i Užica snimljena tri zanimljiva dokumentarca. U produkciji filmova učesvovalo je dvanaest mladih filmskih stvaralaca iz Poljske, Estonije, Egipta, Rusije, Novog Zelanda, Austrije, Hrvatske i Srbije, kao i tri lokalna koordinatora produkcije iz Užica i Čačka.

Interakcija
Foto: Milica Đorđević

Dve ekipe su boraveći u Užicu radile parelelno na dva dokumentarna filma. Reditelj sa Novog Zelanda, Isak Najts-Vošborn sa svojom ekipom, prateći lik junjakinje Dragice u seoskoj sredini, donosi nežnu meditaciju o majčinstvu i lancima porodice koji nas vezuju. Ekipu ovog filma, radnog naziva „Majčino mleko“ činili su i snimatelj Antonio Pozojević iz Hrvatske, montažerka Ivana Pejak iz Srbije, snimatelj i dizajner zvuka Evgenij Pereiaslavtsev iz Rusije i koordinatorka produkcije Nađa Lapčević iz Užica.

interakcija
Poster

Klaudia Folga, studentkinja režije iz Poljske, sa svojom ekipom (Jovan Radaković, snimatelj; Lucija Ana Ilijić, montažerka; Mazin Helal, dizajner zvuka i koordinatorka produkcije Ana Ostojić iz Užica), filmom koji je takođe snimljen u Užicu, bavi se ispitivanjem uloga koje mala sredina dodeli određenom pojedincu. Njihov junak Šone Koreja je lokalni „čudak” koji po ceo dan vozi bicikl još od malena, ali ko je zapravo on, niko i ne zna.

Ovogodišnji kamp se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka, producentske kuće Cinnamon Films, Studentskog centra Užice, ali i brojnih partnera i prijatelja.

Ulaz na premijeru dokumentaraca 16. “Interakcije” u DKC-u je besplatan.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.