U užičkoj bolnici 316 pacijenata (VIDEO)

UŽICE – U užičkoj bolnici trenutno je smešteno 316 pacijenata, od kojih 298 ima simptome slične korona virusu i oni čekaju rezultate testiranja, potvrdila je za portal ZoomUE Danijela Vasiljević, PR Zdravstvenog centra Užice.

Osamnaest pacijenata smešteno je na odeljenju intenzivne nege, od čega je čak 15 na respiratorima.

U Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru trenutno je 59 pacijenata i svi su stabilno. Jedan pacijent je juče sa Zlatibora prevezen u užičku bolnicu jer je rezultat pokazao da je pozitivan na virus COVID 19.

Kapacitet bolnice u Čigoti je 61 bolnički ležaj, tako da su trenutno dva slobodna.

Što se tiče privremene kovid bolnice u Krčagovu intenzivno se radi na njenom opremanju kako bi već naredne sedmice mogla biti u funkciji.

„Već je ta zgrada Komandno obrazovnog centra popunjena sa više od 100 kreveta, kapacitet je oko 160 ležajeva. U tom prostoru su najbolji uslovi, a u toku dana treba da bude razvreden kiseonik i od toga najviše zavisi kada će ovaj priostor početi da radi i kada će moći da primi prve pacijente“, rekao je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica i dodao da veruje da će to biti u toku naredne sedmice.

Inačem, srpske bolnice, klinike i laboratorijem, među kojima je i užička bolnica, dobiće pojačanje tokom narednih šest meseci za oko 200 novih zdravstvenih radnika, čiji angažman omogućava Evropska unija.

You may also like...