U toku rekonstrukcija staze zdravlja u Priboju

PRIBOJ – Već skoro mesec dana traju radovi na rekonstrukciji staze zdravlja u starom Priboju, od visećeg mosta preko Lima, kod železničke stanice, do Mramorja, odnosno Doma za stare, u dužini od nepuna tri kilometra.

Sređuje se staza zdravlja u Starom Priboju, foto: opština Priboj

Ovaj projekat je rezultat dobre saradnje lokalne samouprave i Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, koje rekonstrukciju Staze zdravlja finansira u celosti, sa 20 miliona dinara.

Pored raščišćavanja postojeće staze, iskopa kanala za buduću javnu rasvetu, trenutno, glavni posao je na izgradnji adekvatne veze buduće Staze zdravlja sa prolazom ispod železničke stanice i visećim mostom preko Lima, odnosno stvaranja prikladnog, i pre svega bezbednog, prilaza pešaka i biciklista Stazi zdravlja, što do sada nije bio slučaj.

S obzirom da se ušlo u decembar, radnici prijepoljske firme „Rovčanin inženjering”, koriste svaki lep dan da se odradi što više posla, pre niskih temperatura i mogućih snežnih padavina. Plan je da se staza ovih dana asfaltira, a za kasnije bi ostalo postavljanje naponskog kabla za struju i stubova javne rasvete, kao i zaštitne ograde, kako od pruge Beograd – Bar tako i od reke Lim.

Pored, aktuelnih radova, lokalna samouprava pripremila je i projekat nastavka Staze zdravlja, kao pešačko – biciklističke staze od Mramorja do granice na Uvcu odnosno ušća Uvca u reku Lim.

Staza zdravlja obradovaće, pre svega Staropribojce, ali i sve ljubitelje prirode i rekreacije, koji će uskoro dobiti na korišćenje savremeno urađen objekat, koji će upotpuniti turističku ponudu grada na Limu.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.