U toku pregovori sa Skijalištima Srbije da preuzmu skijalište Zlatar

NOVA VAROŠ-Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Nova Varoš, razmatrana je inicijativa o jednostranom raskidu ugovora između Turističke organizacije Zlatar i preduzeća Složna braća o zakupu skijališta “Zlatar” na Briježđima.

Skijalište na Zlataru
Foto: ZooMUE

U toku su pregovori sa Skijalištima Srbije, ali da bi to preduzeće preuzelo skijalište Zlatar, istaknuti su i određeni zahtevi.

Nerešeni imovinsko-pravni odnosi na dnu staze vuku se 13 godina. Da bi se pokrenuo postupak eksproprijacije na toj kritičnoj parceli i to ukoliko bi vlasnici prihvatili prvobitnu procenu poreske, opština Nova Varoš morala bi da isplati oko 100 000 evra, objašnjava zamenik predsednika opštine Branko Bjelić.

Čak i kada bi se rešili imovinsko-pravni odnosi na stazi, drugi problem koji koči predaju skijališta Zlatar JP Skijališta Srbije jeste ugovor o zakupu skijališta koji je TO Zlatar zaključila sa preduzećem Složna braća na period od 15 godina. Zakupac, ispred preduzeća Složna braća, Vojko Purić ističe da jeste za raskid ugovora koji mu svakako stvara velike gubitke ali traži nazad svaki dinar koji je uložio.

Svi su složni u jednom – problem skijališta se mora rešiti. Da li sporazumno ili sudskim putem, ostaje da se vidi. U međuvremenu je stigla informacija da je zakazan još jedan sastanak sa JP Skijališta Srbije.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.