U toku konkurs za dečji festival Deca među narcisima

ZLATIBOR – Kulturni centar „Zlatibor“ iz Čajetine organizuje trideset drugi dečji festival ,,Deca među narcisima“ koji će se održati u Čajetini i na Zlatiboru od 16. do 18. maja 2024. godine. Ovaj festival promoviše najbolja ostvarenja u raznim oblastima stvaralaštva i u prirodnom ambijentu okuplja i zbližava decu iz raznih krajeva naše zemlje.

Povodom festivala KC Zlatibor raspisao Međunarodni literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih škola od prvog do osmog razreda na sledeće teme:

  1. ,,Iz života životinja“
  2. „Nek se svako popravlja i Gospoda proslavlja“
  3. „Imajte šumu na umu“
  4. „Pustolovina za koju niste čuli“
  5. „Sreća je tamo gde si voljen“
  6. ,,Bez umora do humora“ (napiši najsmešniju priču ili pesmu)
  7. ,,Otvori vrata, mašta te zove!

Propisan format za likovne radove je 20×20 cm, tehnika po izboru učesnika konkursa. Likovni konkurs predviđen je da bude ilustracija literarnom konkursu.

Deca među narcisima
Foto: Deči festival Deca među narcisima

Autore najboljih radova dečjeg festivala ,,Deca među narcisima“ očekuju vredne nagrade, a neke od njih su: vikend na Zlatiboru za najbolje radove na literarnom konkursu, i to u više kategorija, ulaznice za Dino i Avantura park na Zlatiboru i druge mnogobrojne nagrade. Biće dodeljena i kolektivna nagrada za učenike iz škola iz koje se pošalje najveći broj radova.

Likovne radove kao i radove u poeziji ili prozi treba poslati najkasnije do ponedeljka, 15. aprila 2024. godine na adresu Kulturni centar „Zlatibor“ Čajetina, Aleksandra Karađorđevića br. 3, 31310 Čajetina (za literarni i likovni konkurs).

Radove možete slati i elektronskom poštom: decamedjunarcisima@gmail.com. Za sve informacije možete se obratiti na telefon: 062/289-730.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.