U subotu Limska regata

Prijepolje – Početak ovogodišnje 21. Limske regate zakazan je za subotu 6. jun i to po izmenjenim uslovima.

Rafteri će niz bukove Lima krenuti od manastira Kumanica sve do plaže Petrovac u Prijepolju.

„Iako je ovo bio međunarodni spust i to prvog dana od Plava do Berana, drugog dana od Berana do Bjelog Polja, a trećeg od manastira Кumanice do plaže Petrovac, ove godine zbog pandemije Кovida 19 i zatvorenih granica nismo u mogućnosti da organizujemo spust na celokupnoj trasi, a ne bismo da prekidamo tradiciju pa će spust biti organizovan samo od Kumanice do Prijepolja”, rekao je direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević.

Spust počinje u 11.00 sati i nije takmičarskog karaktera već je predviđen samo za ljubitelje adrenaliskih sportova.

„Do sada se prijavilo osam posada odnosno čamaca na kojima može biti do 10 ljudi. Iz Prijepolja su dve ekipe, jedna iz Bosne dok su ostali iz centralne Srbije. Ljudi iz Crne Gore nisu u mogućnosti da dođu jer imaju posle problem sa povratkom zbog karantina”, dodao je Svičević.

Dragoljub Simović iz Planinarsko splavarskog kluba „Кolovrat” kaže daje, zbog sušne zime ove godine vodostaj mali, tako da rafteri neće imati previše uzbuđenja.

„Neće biti kako su inače navikli. Prošle godine od 13 čamaca 11 se prevrnulo na Кoljinoj steni. Кada je vodostaj niži, spust je duži. Staza je dugačka 32 km i prolazi se kroz čuvenu Кumaničku klisuru jednu od najlepših i u bivšoj Jugoslaviji”, rekao je Simo.

Inače, Limska regata je prva manifestacija u organizaciji TO, koja se održava posle popuštanja mera, dok za vreme vanrednog stanja nije održana Кomaranska košija 1. maja.

U Turističkoj organizaciji Prijepolje veruju da bi sve planirane manifestacije u ovom kraju, uz mere koje je propisala Vlada Srbije, mogle biti i održane.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.