U subotu akcija Daj pedalu raku

UŽICE-Povodom obeležavanja međunarodnog  Meseca borbe protiv raka dojke, Savetovalište za žene obolele od raka dojke ‘’Jefimija’’ i grad Užice, tradicionalno 9. godinu za redom, u subotu, 23. septembra u 11 časova, ispred restorana ‘Plaža’ na plaži, organizuje skup podrške kampanji “Daj pedalu raku” u saradnji sa Ženskim centrom Milica, a pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja , Ministarstva omladine i sporta i podrškom Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Šetnja za zdravlje
Foto: Savetovalište Jefimija

Kampanja se realizuje u 30 gradova Srbije, Slovenije i Hrvatske. Kampanji ćemo se pridružiti kroz rekreaciju, šetnju i vožnju do Velikog parka. Na kraju događaja, pustiće pink balone u nebo za sve one koje nisu uspele da se izbore sa ovom bolešću.

Ovaj skup se organizuje kao nastavak ranijih aktivnosti i pod  pokroviteljstvom  grada Užica koji je  pre šest godina potpisao Memorandum o saradnji sa organizatorima manifestacije – Ženskim centrom Milica.  Događaj je uvršten i u kalendar proslave Dana grada Užica za 2023. godinu.

„Imajmo na umu da Srbija sa svojih 4.600 obolelih i 1.600 umrlih godišnje, u evropskom proseku po broju obolelih, ali na prvom mestu po broju umrlih u Evropi!!! Godišnje od raka dojke, koji je izlečiv preko 90% ako se otkrije na vreme, umre 1600 žena ali nemojmo zanemariti podatak da rak dojke pre\ivi RAK DOJKE PREŽIVI 3.000 žena zahvaljujući činjenici da se rak otkrio i lečio na vreme odgovarajućim terapijama!!!

Ovom izuzetno značajnom kampanjom svi zajedno skrenućemo pažnju na važnost redovnih pregleda i samopregleda, promovišući zdrave stilove života, među kojima su umerena težina, rekreacija i biciklizam idealni za žene kako u slučaju prevencije tako i rehabilitacije kod žena  operisanih od karcinoma dojke, koje su zbog smanjene funkcije ruke ograničene izborom sporta.

Tokom celog oktobra na led ekranu na Trgu partizana, redovno  će biti emitovane  motivacione poruke o neophodnosti redovnih kontrolnih pregleda i samopregleda koji će biti ilustrovani i kratkim filmom“ ,navodi se u saopštenju savetovališta Jefimija..

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.