U Strumici održan kongres sportskih novinara jugoistočne Evrope (VIDEO)

STRUMICA – U Strumici je održan kongres sportskih novinara jugoistočne Evrope. Na višednevnom druženju, uz neizostavni fudbalski turnir, okupila se većina od 12 članica asocijacije.

U novom sazivu skupštine ove asocijacije Srbija će imati predstavnika u izvršnom odboru, treću godinu uzastopno.

„Za nas je najvažnije da je član našeg udruženja, Dušan Jocić, reizabran u izvršni odbor ove asocijacije jugoistočne Evrope, gde je jedan od petorice članova. Dobro je i to što smo imali predstavnika u radnom predsedništvu izborne skupštine“, kaže Petar Denda, predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije

„Velika je čast što sam reizabran na ovo mesto. Više puta sam govorio o tome kako je naša profesija u mnogim aspektima degradirana, tako da je jedini način da napredujemo taj da se držimo zajedno i da sarađujemo“, rekao je Dušan Jocić, član IO asocijacije

Ovo je bio prvi kongres održan posle epidemije, tako da je očekivan sa nestrpljenjem, pogotovo radi ponovnog odigravanja fudbalskog turnira. U sastavu srpske ekipe u fudbalu bilo je i četvoro novinara iz Užica: Zorica Đoković, Zoran Đurović, Dragan Pejić i Zoran Kanački.

Kongres sportskih novinara održan u Strumici
Foto. ZooMUE

„Fudbal dođe kao šlag na tortu posle svih sesija koje održavamo. To nam je svojevrsni magnet na ovakvim druženjima“, rekao je Sinan Sinanović, predsednik Udruženja sportskih novinara Bosne i Hercegovine.

Za naredne kongrese najavljena je mogućnost organizovanja turnira u fudbalu za žene, kao i turnira u odbojci na pesku.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.