U Srbiji otvoreno 112 hotela

SRBIJA – U Srbiji je otvoreno 112 od 380 hotela, a njihova popunjenost je ovih dana 10,79 procenata, saopštilo je danas poslovno Udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES).

U Beogradu su otvorena 42 od 110 hotela, a njihova popunjenost je 9,54, dok je popunjenost hotela van Beograda negde oko 10,16 odsto.

Za period jun-septembar trenutno je potvrđen manji broj rezervacija, mada još uvek postoji mogućnost otkazivanja.

„Deo hotelijera izražava veliku zabrinutost u vezi sa trenutnim poslovanjem, jer smatraju da ne mogu da izdrže dalji rad sa ovolikom popunjenošću“, navodi se u saopštenju HORES-a.

HORES je pozvao sve građane da ove godine godišnje odmore provedu u Srbiji kao i da iskoriste turističke vaučere koje daje Vlada Republike Srbije.

„Pozivamo sve građane da, boravkom u hotelima i restoranima, doprinesu bržem oporavku hotelsko-ugostiteljske privrede naše zemlje“, apeluju iz HORES-a.

Početak sertifikacija hotela i restorana pečatom „Čisto & sigurno“ najavljen je za 20. jun, a sednica Skupštine ovog udruženja na kojoj će biti razmatran uticaj pandemije KOVID-19 biće održana 24. juna.

HORES podseća da su turizam i hotelijerstvo doprineli da strani turisti steknu lepu sliku o Srbiji, i da je 85 odsto anketiranih stranih gostiju hotela odgovaralo da bi preporučilo prijateljima da posete našu zemlju.

RTV

You may also like...