U slavu košarke i filma

ZLATIBOR-Međunarodni festival sportskog filma biće održan u novom Kulturnom centru na Zlatiboru od 29. juna do 2. jula pod sloganom „U slavu košarke i filma“. Na osmom festivalu biće predstavljena 42 sportska dokumentarna filma iz 22 države o 22 sporta, a najbolji idu na svetsko finale u Milano.

Na jedanom od 16 svetskih festivala posvećenih sportskom filmu biće prikazani filmovi iz Kanade, Kine, Australije, Austrije, Španije, Uzbekistana, Rusije, Irana.

Nagrade za životno delo, koje se dodeljuju svake godine, biće uručene Dobrivoju Tanasijeviću, Bori Stankoviću, Branislavu Simiću, Gojku Mitiću i Bogdanu Tanjeviću, učesniku filma „Bosna“ koji će biti prikazan na festivalu. Ostvarenje autorke Arijane Saračević Helać, posvećeno je obeležavanju 40 godina od osvajanja titule evropskog šampiona čuvene generacije Košarkaškog kluba „Bosna” iz Sarajeva kojoj je pripadao i nedavno preminuli Žarko Varajić, gost i gledalac prethodnih festivala na Zlatiboru.

Najbolji među filmovima koji će se prikazivati od 29. juna do 2. jula plasiraće se na svetsko finale u Milanu, zajedno sa pobednicima još 15 festivala sportskog filma koji se tokom cele godine održavaju širom sveta.

You may also like...