U Sevojnu otovrena Kancearija za mlade i Omladinski klub

SEVOJNO – 12. avgust Međunardoni dan mladih u Gradskoj opštini Sevojno obeležen je otvaranjem Kancelarije za mlade i Omladinskog kluba. Prostorije kancelarije i kluba nalaze se u ulici Višeslava Bugarinovića broj 30.

omladinski klub sevojno„Kancelariaj za mlade je deo opštinaske uprave čiji cilj je da poveže mlade ljude u ovoj opštini na unapređenju života omladine u Sevojnu“, objasnila je Bojana Otašević, koordinator KZM i pozvala mlade da svoje ideje i projekte podele sa ovom kancelarijom i da budu informisani o planovima za razvoj Sevojna.
 
„Omladisnki klub koji se nalazi u istim prostorijama, sa modernim interenet centrom koji će biti dostupan sevojničkoj omladini, treba da postane mesto gde će se oni oklupljati, razmenjivati ideje i biti na jednom mestu. Neki projekti su već započeti poput kampanje „Mladi su zakon“ i projekta Mreže omladinskih politika u okviru koga smo se umrežili sa još 20 loklalnih kncelarija za mlade u Srbiji“., naglasila je Tanja Milovanović, koordinator Omladinskog kluba.
 
„Plan nam je da u saradnji sa javnim službama organizujemo stručne radionice, planiramo kontakte sa vatrogasnom jedinicom, policijom, omladinom JAZAS-a. U planu je i škola informatike, radionica kreativnog pisanja, obuka za saradnju sa medijima i kurs za radio amatere“, istakla je Milovanovićeva.
 
Milovan Lučić koordinator Regionalne kancelarije za mlade rekao je da je kancelarija u Sevojnu 146. u Srbiji što pokazuje veliku potrebu da se skrene pažnja na pitanje mladih. On je dodao da aktivizam mladih koji su najveći potencijal društva, u ovakvim kancelarijama, ima višestruku prednost.
„ Mladi ljudi koji su angažovani u sličnim kancelarijama stiču znanja i navike da realizuju svje ideje, postaju aktivni što će im kasnije omogućiti da budu spremni kad izađu na tržište rada ili postanu lideri. Sa druge strene samo oni su snaga koja može doprineti da se promeni sistem vrednosti“, istakao je Lučić.
Omladina Sevojna do sada nije imala svoj prostor niti organizaciju slaže se i prvi čovek ove varošice, Brane Sindžirević.
„Osnovna ideja je da ovo mesto, mimo toga što će biti centar okupljanja mladih i prilika za usavršavanje kroz obuke i treninge, bude i projektni centar i stecište znanja koje nama starijima nedostaje. Siguran sam da će ovaj prostor, koji je odaptiran za šest dana uskoro izgledati reprezentativnije i i da ćemo odavde uspeti da konkurišemo za razne projekte koji će doprineti  da za 2,5 godine Sevojno bude uređena opština po slovenačkom modelu, čemu težimo“, poručio je Sindžirević na otvaranju Kancelarje za mlade i Omladinskog kluba u Sevojnu.  
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.