U septembru policija sankcionisala 1399 saobraćajnih prekršaja

UŽICE-Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu sproveli su tokom septembra 2016. godine pojačane aktivnosti kontrole saobraćaja u cilju postizanja veće bezbednosti učesnika u saobraćaju, naročito dece, polaznika osnovnih škola. U kontroli saobraćaja tokom proteklih 19 dana na ulicama i putnim pravcima u nadležnosti Policijske uprave u Užicu otkriveno je i sankcionisano ukupno 1.399 prekršaja.

policija autoU periodu od 12. do 18. septembra 2016. godine, na svim putnim pravcima u nadležnosti Policijske uprave u Užicu sprovedena je i međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnih pojaseva u vozilima tokom vožnje, na način koji je predvideo proizvođač vozila. Navedena akcija sprovodi se u sklopu saradnje Uprave saobraćajne policije u sedištu Direkcije policije sa TISPOL organizacijom, odnosno Mrežom evropskih saobraćajnih policija.

U navedenoj akciji otkriveno je i sankcionisano ukupno 237 prekršaja vezanih za nekorišćenje sigurnosnog pojasa, od čega su 226 prekršaja učinili vozači vozila, 9 prekršaja putnici na prednjem sedištu i 2 prekršaja putnici na zadnjem sedištu vozila.

You may also like...