U Prijepolju skupštinska kriza

PRIJEPOLJE – Propao je još jedan pokušaj održavanja sednice Skupštine optine Prijepolje sazavane na zahtev opozicije. Nakon što je 22. jula odložena zbog nedostatka kvoruma, a danas je zaključena jer nije izglasan dnevni red.

Odbornici vladajuće većine u Prijepolju nisu podržali usvajanje dnevnog reda lokalnog parlamenta, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Razrešenje direktorke Centra za socijalni rad, informacija o zatvaranju nesanitarne deponije Stanjevine, sanacija puta Kolovrat – Seljašnica i obeležavanje 800 godina manastira Mileševa, tačke su dnevnog reda za koje vladajuća većina nije glasala.

-Današnja sednica imala je kvorum i tekla je normalno. Odbornici su vlasnici svojih mandata, oni su glasali kako su želeli i nisu usvojili dnevni red, zbog čega je sednica zaključena. Da li će se ove tačke naći na nekom od sledećih zasedanja zavisi od predlagača, ja sam tu da samo sprovedem volju odbornika i ne mogu sama da odlučujem – rekla je predsednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković.

Predsednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Šef odborničke grupe SDP-a, Esad Hodžić iznenađen je ovim postupkom trenutne opštinske vlasti.

-I do sada smo imali njihove brojne neodgovorne postupke, ali ovo danas je prevršilo svaku meru. Oni ignorišu goruće probleme opštine Prijepolje i njenih građana. U trenutku kad se gušimo u dimu čekivali smo da ćemo čuti neku reč o deponiji Stanjevine. Kao i o putu za Seljašnicu koji je odneo dva miliona evra, a svaka dalja kapitalna investicija zbog neizvršene sanacije tog puta je zaustavljena – naglasio je Hodžić.

Hodžić je istakao da osim toga što su pokazali neodgovornost prema građanima, odbornici vladajauće većine su na ovaj način ušli i u, kako je rekao, zakonski problem.

Šef odborničke grupe SDP Esad Hodžić, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

-Ova sednica se ne može smatrati kao održana ako nije usvojen dnevni red. Za dva dana oni će ući u zakonski problem a to znači da rok između dve održane sednice ne može biti veći od 90 dana. Oni ni to ne znaju, ali mi ćemo se obratiti Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i obavestiti ih o ovoj situacii u Prijepolju – rekao je Hodžić i dodaje da je zakan jasan.

-Sednica je održana, kad je utvrđen Dnevni red što u ovom slučaju nije utvrđeno – kazao je šef odborničke grupe SDP-a.

PP Media i Rina

You may also like...