U Priboju započeta rekonstrukcija ulice koja vodi ka bolnici

PRIBOJ – U Priboju su počeli radovi na jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata – rekonstrukciji ulice Pribojske čete od Mostine do bolnice i doma zdravlja, odnosno kompanije Poliester. Zbog nepovoljene konfiguracije terena, na ovoj deonici godinama je veliki problem predstavljalo mimoilaženje vozila.

Vrednost radova je 470 miliona dinara, a poslovi su povereni JP Putevi Užice.

“Za nas je ovo odličan posao, iako je prilično zahtevan. Širina puta biće 5,5 metara, plus pešačka staza od 1,25 metara.Na najrizičnijoj deonici biće ugrađeno 287 šipova dužine 14 metara, a sve bismo trebali da završimo i pre predviđenog roka”, optimista je Vladan Stamenić, direktor JP Putevi Užice.

Rekonstrukcija puta prema bolnici je od velikog značaja za sve građane opštine Priboj, jer je u pitanju jedina saobraćajnica do pribojskih zdravstvnih ustanova.

”Ovo je veliki dan za opštinu Priboj i sve njene građane, jer se rešava jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekta, ne po finansijama, koje nisu male, (u pitanju je oko četri miliona evra), već jer se trajno rešava put do pribojskih zdravstvenih ustanova, a time se stvaraju i mogućnosti za rekonstrukciju bolnice i doma zdravlja”, rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Radovi na rekonstrukciji puta za bolnicu na levoj obali Lima trajaće maksimalno 22 meseca, mada su očekivanja da se sve završi i ranije, a za to vreme neće biti potpune obustave saobraćaja, već će se on odvijati uz semaformsku signalizaciju i naizmenično propuštanje vozila.

(izvor: opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.