U Priboju sve više vozača pod dejstvom narkotika

PRIBOJ – Opštinski Savet za bezbednost saobraćaja je, po zahtevu Policijske stanice grada na Limu, nabavio nove količine testova za otkrivanje prisustva narkotika. Dosadašnja praksa testiranja je pokazala da je kod polovine testiranih vozača otkriveno prisustvo nedozvoljenih psihoaktivnih supstanci.

Policija tokom svakodnevne kontrole saobraćajna, na osnovu neobičnog ponašanja, vozače upućuje na testiranje koje se vrši u službi Hitne pomoći pribojskog Doma zdravlja. Uzorci se uzimaju iz urina a procedura traje kratko, svega nekoliko minuta.

„Mi sa ovim testovima možemo da konstatujemo prisustvo čak 10 vrsta psihoaktivnih supstanci. Kod testiranih najčešće registrovane supstance su kokain i marihuana“, kaže doktorka Tatjana Milentijević.

Test na prisustvo psihoaktivnih suspstanci vrši lekar. Rezultati testa mogu otkriti prisustvo lakih i teških droga u organizmu, čak i do 15 dana nakon uzimanja opijata.

„Ovo je trenutno najbolji test koji postoji, jer obuhvata sve vrste droga za koje mi znamo“, kaže doktorka Milentijević, uz apel da pacijenti, koji imaju hroničnu terapiju iz koje se mogu detektovati određene psihosupstance, ne sedaju za volan, dok koriste tu vrstu terapije.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj sve svoje aktivnosti sprovodi u cilju poboljšanja saobraćajne kulture i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

„Ako našim programom i našim radom, sačuvamo bar jedan život, Savet je opravdao svoje postojanje“, kaže predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj Drago Drobnjaković.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.