U pribojskoj opštinskoj kasi 1,3 milijarde u 2020. godini

PRIBOJ-Članovi Opštinskog veća opštine Priboj usvojili su treći rebalans budžeta opštine Priboj za 2019. godinu, koji je manji od prethodnog za 39 miliona i 825 hiljada dinara, ili za 2,92 odsto. Nakon toga su usvojili i nacrt budžeta opštine Priboj za narednu godinu u iznosu od oko 1.3 milijarde dinara .

foto.pp media

Po rečima predsednika opštine Lazara Rvovića budžet svake opštine uglavnom pokriva tekuće funkcionisanje lokalne samouprave i malo ostaje za investicije, pogotovu veće i značajnije .

„Priboj na sreću ima osposobljen tim za izradu i realizaciju projekata a time i za povlačenje sredstava iz Кancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, a za sada imamo projekte vredne 44 miliona evra, a sama gradska toplana sa oko 10 miliona evra pokriva veći iznos od našeg ukupnog godišnjeg budžeta“,rekao je Rvović..

predsednik Opstine Priboj
foto.zoomue

On je naveo da se poslednjih godina Priboj podigao iz sivila, ekonomski ojačao, čime je stvoren i prilično dobar ambijent za nove investitore i nova radna mesta.

„Budžet za narednu ima razvojni karakter jer inicira i stvara uslove za nove investicije koje će se uglavnom finasirati iz drugih sredstava, uglavnom sa republičkog nivoa odnosno budućeg Nacionalnog investicionog plana“,zaključio je Rvović.

PP Media,ZOOMUE

You may also like...