U Požegi u toku dezinfekcija terena i sanacija klizišta (video)

 POŽEGA-U požeškoj opštini voda se povukla i meštani su se vratili svojim kućama.Poplave su u ovom kraju ,po rečima predsednika opštine Milovana Mićovića ,potopile oko 2000 hektara poljoprivrednog zemljišta,teško oštetile 20 kuća,tri mosta porušile ,a klizišta su uništila putnu infrastrukturu.

 

“Na terenu su komisiji za procenu štete na stambenim objektima,poljoprivrednom zemljištu,putnoj in frastrukturi  i šteti prouzrokovanoj klizištima,kojih je preko 30 aktivirano posle poplava.Posle njihove procene uputićemo zahtev Vladi Republike Srbije sa sredstvima koja su nam potrebna za sanaciju štete”,kaže Mićović za ZOOMUE.

U požeškoj opštini u toku je dezinfekcija kuća,javnih ustanova I preduzeća.

“Najviše posla ima u selima Prijanovići,Gugalj,Tatovica i Pilatovićima,područjima koja su bila potpuno poplavljena.Angažovana je i sva raspoloživa mehanizacija za sanaciju klizišta i puteva.Šest kuća na ovom području potpuno su uništene i neuslovne za stanovanje”,kaže Mićović.

Opština Požega otvorila je i dinarski račun na koji svi koji žele mogu da uplate novac za sanaciju ovog područja teško pogođenog poplavama.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.