U Požegi nagrađeni najbolji studenti

POŽEGA – Umesto mesečnih stipendija koje praktikuju neke opštine u Požegi na drugi način stimulišu buduće stručne kadrove. Jednom godišnje najbolji studenti tradicionalno dobijaju opštinske nagrade zašta se u opštinskom budžetu planira 1,5 milion dinara.

Kriterijumi su da kandidat redovno pohađa nastavu, daje ispite i ima prosek studiranja 8,50 i ima prebivalište u opštini Požega. Uslove iz konkursa ispunila su 54 studenta koji su dobili nagrade od po 27.000 dinara najviše sa Medicinskog, Filološkog, Ekonomskog, Građevinskog, Poljoprivrednog i drugih fakulteta.

Dan uoči školke slave Savindana uručujući nagrade, predsednik opštine dr.Milan Božić je čestitao dobitnicima nagrada, kao i onima koji su bili blizu da ispune uslove. Prvi čovek opštine im je poželeo da se posle zavšenih Studija zaposle u Požegi, a ako baš nemože u zavičaju, onda bar u Srbijiji.

Prva koja će ispuniti predsednikovu želju je Mirjana Majstorović, student šeste godine Medicinskog fakulteta, koja je izjavila da želi da se po okončanu studija vratiti u zavičaj i želja će joj sigurno biti ispunjena.

Autor: Tanasije Paunović

You may also like...